Yrittäjähenkinen kauppatieteilijä ja Harvardin paluumuuttaja.

 

Minua on aina ohjannut niin politiikassa kuin henkilökohtaisessa elämässä vimma kysyä, miten voisimme tehdä asioita yhdessä vielä paremmin. Uskon viimeiseen asti uteliaan ja energisen yrittäjähengen voimaan niin talouden moottorina kuin yhteisten asioiden hoitamisessa.

Suomi ja Helsinki tarvitsevat uusia ideoita ja rohkeita ihmisiä parhaiden ideoiden eteenpäin viemiseen.

Kansainvälisesti katsoen Suomi ja suomalaiset ovat olleet pitkään edelläkävijöitä monissa asioissa – hyvinvoinnissa, tasa-arvossa, uusien teknologioiden käyttöönotossa ja jopa maailman vaikeimpien kriisien ratkaisijoina. Emme saa kuitenkaan tyytyä saavutettujen etujen puolustamiseen, vaan meidän on huolehdittava siitä, että kannustamme yksilöitä ja yrityksiä kehittämään yhteiskuntaa vastakin. Se tarkoittaa rakenteiden rohkeaa uudistamista, kannustavaa verotusta ja työntekoa koko maan puolesta – fiksumpaa politiikantekoa yli puolue-, vaalikausi- ja sukupolvirajojen.

 

Lue Matin tavoitteista täältä >

Matti pähkinänkuoressa

  • Syntynyt 7.10.1986 Lahdessa
  • Harvardin yliopiston (Master in Public Policy) ja Helsingin kauppakorkeakoulun (kauppatiet. kand.) kasvatti
  • Työskennellyt muun muassa Suomen ylioppilaskuntien liiton pääsihteerinä ja puheenjohtajana, sekä Washington D.C.:ssä Yhdysvalloissa Semiconductor Industry Associationissa
  • Aiempia luottamustoimia muun muassa Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnassa, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä, Kansaneläkelaitoksessa sekä sosiaali- ja terveysministeriön alaisessa Tasa-arvoasiain neuvottelukunnassa
  • Avoliitossa; perheeseen kuuluvat myös vanhemmat Reijo ja Jana sekä pikkuveli Joni
  • Harrastukset: purjehdus, ultimate, lenkkeily, oma bändi Stop the Press

 

Minua ohjaavat arvot

 

Uskon oikeudenmukaisuuteen, yksilöiden tasavertaisuuteen ja vapauteen. Haluan tehdä oman osani sen eteen, että maapallo on elinkelpoinen myös tuleville sukupolville. Haluan, että Suomi ja Helsinki toimivat maailman arvojohtajina, ja rohkeina esimerkkeinä muille. Haluan, että Suomi ja Helsinki ovat kansainvälisiä ja avarakatseisia, sekä kantavat jatkossakin oman vastuunsa – myös maailman hankalimmissa kysymyksissä kuten ympäristöasioissa ja kriisitilanteissa.

Lue lisää Matin tavoitteista >

 

Share This