Kansainvälinen Suomi

Kansainvälisesti verkottunut Matti ymmärtää, että monet Suomen ongelmat, kuten huoltosuhteen heikentyminen ja ilmastonmuutos ovat erittäin yhteisiä kaukaistenkin maiden kanssa. Myös monet ratkaisut ovat yhteisiä.

Halusimme tai emme, maailman globalisoituessa Suomi nähdään yhä enemmän yhtenä jäsenmaana EU:ssa. Suomen menestykseen vaikuttaa huomattavan paljon se, miten EU kokonaisuutena pärjää. Olemme hyötyneet merkittävästi rauhasta ja EU:n talousalueesta, ja tarvitsemme jatkossakin vahvaa EU:ta samoin kuin esimerkiksi USA:n ja EU:n välistä kauppasopimusta vahvistaaksemme edelleen länsimaista yhteistyötä ja kauppa-aluetta. Emme kuitenkaan saa unohtaa yhteistyötä myöskään Venäjän kanssa – Suomessa on niin julkisella kuin yksityiselläkin puolella paljon erittäin päteviä Venäjä-asiantuntijoita, jotka voivat saada paljon aikaan Venäjä-suhteiden korjaamisessa.

 

  • EU:n ja Yhdysvaltojen välinen vapaakauppasopimus (TTIP) lisää investointeja ja auttaa myös suomalaisia yrityksiä laajentamaan liiketoimintaansa. Suomi pärjää, kun poliitikkomme ja yrityksemme ymmärtävät kansainvälistyvän maailman mahdollisuudet.
  • Suomen tulevaisuuden ollessa sumuinen, meidän on entistä tärkeämpää pysyä kiinni eurooppalaisessa arvoyhteisössä ja ymmärtää muita kieliä ja kulttuureita. Kannatan ruotsinkielen perustuslaillisen aseman säilyttämistä.
  • Työperäinen maahanmuutto on Suomelle hyödyksi ja sen esteitä pitää edelleen purkaa. Luodaan erityinen yrittäjäviisumiluokka.
  • Suomen pitää kantaa vastuunsa myös kasvavista pakolaisvirroista konfliktien kärjistyessä. Kehitysyhteistyön tekemistä pitää voimakkaasti uudistaa, mutta sen rahoitus on edelleen kaukana sopimastaan sovitusta 0,7 % BKT-tavoitteesta, eikä siitä pidä itseisarvoisesti leikata.

 

Takaisin korjauslistaan >

 

Share This